Samsung Galaxy Note II Telah Rasmi, Dengan S Pen Baru.


Samsung Galaxy Note II secara rasminya telah keluar di sidang media di IFA, dan telah mengesahkan kebanyakan ura-ura yang telah keluar sejak beberapa minggu yang lepas.

 

Samsung Galaxy Note II dibina sebesar 5.5 inchi dengan skrin Super AMOLED beserta 1280 x 720 resolusi. Ia juga dikuasakan dengan Eynos 4 Quad setcip dan juga quad-core CPU 1.6GHz, selain itu ia mempunyai 2 GB RAM. Samsung Galaxy Note II ini  adalah lebih nipis dengan lebih kurang 9.4mm, ia mempunyai 8 MP kamera dibelakang dan 1.9 MP untuk dibahagian hadapan.

Seperti didalam gambar anda boleh lihat S pen nya juga telah diperbaharui, ianya lebih panjang dan lebih tebal untuk keselesaan pengguna untuk menggunakannya.

 

Selain itu Samsung Galaxy Note II juga menyokong HSPA+4G LTE. Dan ia juga mempunyai penyimpanan memori 16 GB, 32 GB, dan 64GB dan membolehkan penambahan kad memori SD pada setiapnya.

Model terbaru Samsung ini akan tiba di Europe pada Oktober ini akan tetapi harganya masih belum diberitahu lagi. Apa-apa perkembangan akan diberitahu kelak.

 

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: